Translate

Tuesday 21 July 2015

Cesta k sobe nejen pomoci ayahuaskovych ritualu

V dnesni dobe, kdy se jaksi “roztrhl pytel” s ruznymi duchovnimi praktikami a stalo se velmi vyhledavanym zpusobem, jak si “pomoci” a jak prenechat zodpovednost sam za sebe na nekom jinem, se svym zpusobem opet stavame ovcemi, ktere jsou manipulovany, ale ze strany tzv. ezoteriky. Necht je tato cesta pro kazdeho, ktery toto uzna za vhodne a potrebuje si projit onou zkusenosti, asi k tomu ma jeho duse nejaky duvod a proto zde nechci tvrdit co je lepsi a co horsi, proste “to” je a je na kazdem, aby vyslechl svuj vnitrni hlas, ktery mu rekne, co je pro nej v tuto dobu potreba.

Z nasich zkusenosti a z pohledu samanskych ritualu s Ayahuaskou a leceni pomoci bylin zde v Amazonii, verime, ze kazdy kdo za touto zkusenosti prichazi s pokorou, musi byt sam v sobe presvedcen o teto ceste a slyset volani sve duse, verit v prirodu a jeji silu. Ale ani v tomto pripade neni na miste prenechavat zodpovednost za sebe na samanovi a verit ze vas vyleci ze vseho co vas napadne. Saman, Ayahuaska a jine silne byliny jsou pomocnikem, prostrednikem na vasi vlastni ceste, stejne jako kazdy jiny proces, kterym si clovek projde, jen vy rozhodnete sami v sobe, jestli tuto pomoc chcete a jak ji vyuzijete, proto vam toto muze, ale take nemusi pomoci. Hodne lidi se v tomto pripade jen odevzda a ceka na zazraky, ale tak to nefunguje, a uz vubec ne za jakoukoliv cenu. Ani saman puvodniho kmene zde v Amazonii, nemuze vylecit jakehokoliv domorodce a jakekoliv onemocneni, protoze nechce jit proti zakonum prirody.

Proto citime, ze nasi cestou a snahou je byt tim clankem a napomoci lidem nalezeni sam sebe, sve zodpovednosti za svuj zivot nejen pomoci posvatne rostliny Ayahuasky. Prochazime ruznymi energetickymi urovnemi a podle toho prijimame to, co potrebujeme, nekterych nemoci a tezkosti je tezke se zbavit, pokud nepochopime co nam chteji rici a proto pres jakekoliv metody lecby se vzdy budou vracet. Je to opet jen na nasi volbe, zda zmenime nebo si uvedomime NECO v nasem zivote.

S laskou Oni Shobo

No comments:

Post a Comment