Translate

Saturday 4 October 2014

Tajemství peruánských afrodiziak na čarodějnickém trhu v Iquitos



Místní prodejci produktů peruánské džungle na známém čarodějnickém trhu Belén v Iquitos nám poodhalují tajemství přírodních afrodiziak, která se zde tradičně používají od dávných dob. Toto lokální tržiště s pasáží Paquito je mysteriózní místo, kde můžete zakoupit téměř vše, jsou zde k sehnání nejpodivnější rostliny, prapodivné kořeny, nejrůznější formy pralesního tabáku, svíčky, parfémy na přitáhnutí opačného pohlaví, všelijaké masti včetně kaymaních a hadích, taktéž oleje, vykuřovadla, lebky, kosti a kůže zvířat, nejrůznější medicíny, pralesní med, který přímo před vámi sbírá žena z pařezu, léčivé likéry, latexy ze staletých stromů apod. Vše co používají šamani a léčitelé a vše co nabízí moudrý a prastarý prales ze svých pokladů nejenom pro přírodní léčbu. Mnozí lidé zde prodávají od svého dětství a zestárnou zde, předávají si své znalosti a tajemství z generace na generaci, brzo ráno sbírají v lese rostliny, aby je pak mohli každý den čerstvé nabídnout ostatním.


Velká část z nabízených produktů na tomto jedinečném trhu slibují udělat člověka neodolatelným vůči milované osobě nebo znásobit sexuální potenci. Za tímto účelem se používá tzv. puzanga, sběr rostlin a zvířat (genitálie ze savce achuni), které se používají k výrobě parfému, většinou představuje určitý rituál, kdy osoba musí být v dietě nebo počkat až měsíc bude v určité fázi.

Velmi populární jsou likéry, které se připravují z různých kůr, kořenů, ovoce ze stromů hluboko v džungli, některé jsou kombinací až 21 rostlin. Základem pro přípravu, kde se macerují kořeny a kůry, je pálenka "aguardiente", z cukrové třtiny a med.

Názvy likérů jsou vševypovídající :-), jako například "Levántate Lázaro" (vstaň lazare) připravené z kůry sanango, chuchuasha, fierro caspi, chicosa a z genitálií savce achuni s medem. Nejúčinější se říká, že je pro pány "Párate hasta el fin del siglo" (zůstaň postavený až do konce století), vyrobeno ze zobáku ptáka pájaro carpintero, zbytky ze želvy "motelo", chicosa, železo, genitálie achuni a genitálie z ještěrky černé, smíchané s populárním likérem "21 raíces" (21 kořenů) vyrobeným z kůry chuchuasha, huacapurana, tahuari, cumaceba, plody camu camu, mravenec isula, murare, také macerovaný v pálence s medem.

Další likéry jsou "Levántate pájaro muerto” (doslova - vstaň mrtvej ptáku), "para-para” (stůj-stůj), co se připravuje z rostliny Cachachasca, hřebíčku a genitálií achuni.
U žen je nejpopulárnější  “rompe-calzón” (trhá kalhotky), z likéru 7 raíces, medu, chuchuhuasi, pilu a pálenky. Zahřívá dělohu, odstraňuje frigiditu a připravuje ženu mentálně.

Další populární drinky jsou "“Siete Veces Sin Sacar" S.V.S.S. (doslova - 7 krát bez vytažení"), obsahuje  kůru z chuchuhuasi, huacapurana, tahuari, murare, icoja, fierro caspi, cumaceba, clavo huasca, azúcar huayo, ajo sacha, chirisanango, ipururo, ceima caspi, uña de gato, chicosa, cocobolo, huashaquiro, macerované v aguardiente s medem.

Nebo “súper sexy”, “bésame mucho” (líbej mě hodně) nebo “sígueme, sígueme" (pokračuj, pokračuj). Výběr je zde, jak vidíte, poněkud široký.

V Iquitos se provozuje také bar El Musmuqui, kam lidé chodí popíjet exotické a afrodiziakální likéry. Je to zde tradičním zvykem a lidé se sem nestydí přijít před nějakou oslavou či víkendem nebo dnem matek, aby jejich oslava byla nezapomenutelná.

Lidé zde říkají "Všechno, je ve vás, pokud nejste přesvědčeni sami v sobě, nebudete milovat nikoho. Pokud budete mít svou víru v rostlinu, v likér, nebo v kamínek, pak to bude fungovat.

Ačkoliv se tento článek zdá poněkud smyšlený, opak je pravdou a tyto populární drinky se zde běžně konzumují a prodávají na tomto neuvěřitelném tržišti. Vše co se nám zdá vzdálené a poněkud neuvěřitelné, je zde realitou. Peruánci jsou národ poměrně otevřený, s velkým smyslem pro humor.

No comments:

Post a Comment