Translate

Wednesday 15 October 2014

Unikátní plody z pralesa nám přináší kromě nových chutí, také nový užitek pro zdraví

Pro nás neznámé exotické plody, ale pro obyvatele Amazonie běžná součást denní stravy, která má svoji velkou nutriční hodnotu a vysoký obsah vitamínů a dalších látek, mnohdy předcházejících klasické citrusové plody, které známe. Avšak dnes je již nabízíme v našem e-shopu v sušené podobě a mohou být tak dostupné pro obyvatele jiných zemí a být součástí zdravé výživy.

Aguaje
AGUAJE
Je to jedno z nejvýživnějších plodů, důležité ve stravě dětí a těhotných matek, je to tropické ovoce, které obsahuje pětkrát více vitamínu A než mrkev a je dobrým zdrojem bílkovin, sacharidů, vlákniny, vápníku, fosforu, železa, jsou také přítomny thiamin, riboflavin, niacin, vitamín C, kyselina olejovou. Je bohatý na olej, který obsahuje nejvyšší obsah vitamínu A ve světě (až 5000UI / g oleje). 
Hodí se na výrobu nápojů, zmrzlin, do pečiva apod, Kulinářské fantazii, která vede k přípravě chutných a výživných pokrmů, se meze nekladou.




ORGANICKÉ KAKAO
Cacao
Používá se na onemocnění plic, angina pectoris, proti kašli, slabost, vyčerpání, diuretikum, onemocnění žlučníku, močových cest, inkontinence moči, zánět ledvin, nervového systému, rozšiřuje cévy (což snižuje kr. tlak), léčení popraskaných rtů, afrodiziakum, čistící, podporuje pocení. 
Obsahuje minerální soli, vitamíny a slizy, antioxidanty, flavonoidy, kofein, theobromin, theofylin.




MACAMBO
Přítomnost vysokého obsahu nenasycených mastných kyselin podporuje ochranné preventivní mechanismy a oxidační procesy (zpomaluje stárnutí). Tento druh má nejvyšší antioxidační aktivitu v rámci druhů svého rodu, má také dobrý obsah fosforu, podporuje zdravou mozkovou aktivitu. 
Pro přípravu placek, chleba, kaše, zákusky atd, Kulinářské fantazii, která vede k přípravě chutných a výživných pokrmů, se meze nekladou. Může se také konzumovat přímo jako oříšky.

PIJUAYO
Jedná se o potravinu s vysokou nutriční hodnotou a vysokým obsahem vitaminu A, má také bílkoviny, škrob, tuk, vlákninu, karotenoidy a vitamín C .. 
Na přípravu nápojů, zmrzlin, pečiva apod.

Camu Camu
CAMU CAMU
Na revmatismus, nachlazení, cukrovku, cholesterol, triglyceridy, antioxidant, kardiotonikum.

SACHA PAPA MORADA
Má vysoký obsah antokyanů (neškodné přírodní barviva), které patří do skupiny bioflavonoidů s vysokou antioxidační aktivitou (neutralizuje volné radikály). Antokyany jsou 20 krát silnější než vitamín C a 50 krát silnější než vitamín E, mají protizánětlivé vlastnosti kolagenu, reguluje hladinu glukózy v krvi, pomáhá snižovat alergické reakce a obnovuje nervový systém, chrání a obnovovuje mozkovou tkáň, prevence proti neurologickým onemocněním a snižují ztrátu neuronů vlivem věku, také antiartritický efekt, prevence rakoviny a degenerativních onemocnění. Mají silnou schopnost posilovat stěny cév. Hlíza této brambory je proslulé jídlo u amazonských populací díky jejich obsahu bílkovin, sacharidů, vápníku, fosforu, thiaminu, riboflavinu, niacinu, vitaminu C. 
Pro placky, chleba, kaše, zákusky atd. Kulinářské fantazii, která vede k přípravě chutných a výživných pokrmů, se meze nekladou.


A více v našem online obchůdku http://naturalmedicinaperu.jimdo.com/

Pokud by měl někdo aktuálně zájem, za 2 týdny mohu přivést do ČR.


No comments:

Post a Comment