Translate

Thursday 12 February 2015

Pacaya Samiria, kde se nacházíme, je druhé nejlepší místo divoce žijících živočichů na světě

Rezervace Pacaya Samiria, která slaví 43. výročí od té doby, co byla za rezervaci označena ve světovém měřítku, byla uznána jako jeden z 10 nejlepších míst na světě pro život v přírodě, kterou udělují prestižní americká media USA Today.

Národní úřad chráněných přírodních rezervací v Peru (Sernanp) uvádí, že toto ocenění vzdává hold místům s nejkrásnější scenérií a biodiverzitou na planetě. Toto ocenění je pro Peru největším uznáním právě pro přírodní bohatství peruánské Amazonie.

Pro jeho nádhernou přírodu, bohatou biologickou rozmanitost a význam pro populaci v regionu Loreto pro své bohaté přírodní zdroje, které nabízí, je považována tato chráněná oblast za druhé nejlepší místo pro divoce žijící živočichy na světě, v těsném hlasování s Galapágy v Ekvádoru, které nakonec zvítězily.

"Dvě divoké lokality bojovaly zuby nehty v korunovaci o nejlepší místo pro život v přírodě," řekla publikace.

Rezervace Pacaya Samiria, v blízkosti horních toků řeky Amazonky v Peru, je mozaika pěti milionů hektarů nedotčených stanovišť, včetně rozsáhlých mokřadů.

Je domovem pro některé z největších populací amazonského deštného pralesa: růžové a šedé delfíny, vřešťani, lenochodi, motýli, papoušci a opice.

První místo tohoto uznání obdržely Galapágy (Ekvádor), druhá Pacaya Samiria National Reserve (Peru), následovala Costa Rica, El Pantanal (Brazílie), Katmai National Park (Alaska), Okavango Delta (Botswana) Churchill (Manitoba), Yellowstone National Park (USA), Serengeti (Afrika) a Národní park Ranthambore (Indie).

Toto mezinárodní uznání bylo možné získat také díky nadšení a podpoře všech Peruánců, kteří se zúčastnili tohoto hlasování; a nyní umožňují prezentovat světu Rezervaci, která se nachází v samém srdci řeky Amazonky, jeden ze sedmi přírodních divů světa; a domov pro největší rozlohu lužního lesa v peruánské Amazonii.

Jeho vysoká biologická rozmanitost zastoupena ve více než 1000 druzích rostlin a 965 volně rostoucích rostlin a velké plochy lesů tzv. aguajaly (na kterých roste Aguaje) a tato unikátní malebnost ve světě, jsou další důvody, proč je tato oblast chráněná a překonala podobná místa v osmi dalších zemích, které také soutěžili v této kategorii.

Navíc, tato chráněná oblast představuje 6 % regionu Loreto, oblasti, která poskytuje různé ekosystémové služby a přírodní zdroje, které jsou používány obyvateli místních domorodých komunit, aby byla tato rezervace trvale udržitelným zdrojem.






No comments:

Post a Comment