Translate

Tuesday 19 August 2014

Dieta s Ayahuaskou a dalšími rostlinami - je nutná a co obnáší?

Jeden z nejdůležitějších aspektů práce s Ayahuaskou je dodržování po staletí uznávané a posvátné tradice, kterou je speciální dieta. Připravuje nejenom tělo, ale také mysl a duši k přijmutí léčivé energie Ayahuasky a dalších rostlin. Tato dieta také ukazuje matce Ayahuasky naše záměry a je to zkouška naší sebekontroly a odevzdání se.

Dieta je vážná duchovní a fyzická práce a je potřeba k ní přistupovat s velkým respektem a pokorou. V jejím průběhu je tělo mnohem více energetiky otevřené a vypadá jako otevřený květ. Jedině v tomto stavu můžete přijmout léčivé energie rostlin, které vás zbaví různých zátěží, učí a chrání vás. Je ale také více zranitelné a může na sebe přenést energie z jiných těl. Proto je potřeba omezit kontakt s dalšími osobami. Důležitou součástí diety je také vynechání jakékoliv sexuální aktivity, tato dieta je posvátná a rostliny to nemají rády, některé jsou dokonce žárlivé. Pokud člověk nedodrží zásady diety, veškerá práce bude pryč a můžete začít znovu. Může se také zhoršit onemocnění, které chcete léčit, proto je důležité nebrat dietu na lehkou váhu. 

Při dietě se nesmí používat sůl, je to jedna z hlavních zásad. Naše tělo je zvyklé na přísun soli, ve které získáváme elektrolyty a udržujeme tak v těle vodu. Při dietě můžeme cítit únavu a málo energie, je to ale normální stav. Po ukončení diety, když začnete používat zase sůl, pocítíte, jak váš energetický systém jde nahoru a cítíte se mnohem lépe a silněji než před dietou. V závislosti na šamanovi se může dieta mírně lišit, také závisí na rostlině, se kterou jste v dietě, některé vyžadují přísnou dietu (pouze rýži a zelený banán), některé vás léčí i když jíte zeleninu, ovoce, ryby apod. 

Dieta odstraňuje toxiny a energie, které mohou způsobit ucpání a blokování ve fyzickém a energetickém těle.

Neměl by se používat cukr (v žádném případě bílý), olej, konzervy, chlazené a mražené věci, bublinkové nápoje, ostré koření, káva, černý ani zelený čaj, žádné maso (výjimku tvoří ryby vhodné pro dietu), čokoláda a další cukrovinky, umělá sladidla a další. Nesmí se samozřejmě používat žádné léky, hlavní nebezpečí představují antidepresiva, antibiotika a analgetika (ibuprofen apod.), z dalších třezalka, cigarety, marihuana ani žádné další drogy včetně alkoholu. Jedním z nejdůležitějších aspektů je jakákoliv sexuální abstinence z důvodu přenášení energií, ale rostliny to zkrátka nemají rády, některé jsou žárlivé, včetně Ayahuasky. Doporučuje se při hygieně vynechat kosmetické přípravky a vydržet 2 až tři týdny, umývat se pouze vodou. Nepoužívat repelenty ani žádné jiné výrobky, na holení apod.

Doporučujeme se vždy před cestou k příslušnému šamanovi informovat o dietě, aby jste se mohli dostatečně dopředu připravit.

Pokud se chystáte tuto dietu podstoupit, přijímejte ji s respektem a pokorou, pomůže vám posílit vaši vůli. Poproste přírodu ať vám pomůže a důvěřujte jí a ona vám pak, s důvěrou ve vás, pomůže.


No comments:

Post a Comment